Wie is Leendert van der Plas en zijn motivatie verwoordt hij hier:
Sponsormarathon – Jaffa Institute

"Mijn naam is Leendert van der Plas, 37 jaar oud en woon samen met mijn vrouw en 3 kinderen van 3, 5 en 7 jaar in Katwijk aan Zee.

Op 22 februari 2019 heb ik de marathon van Tel Aviv-Jaffa gelopen. Voor mij een sportieve uitdaging. Begin 2018 de training gestart vanaf het nulpunt naar de beroemde “42 kilometer en een beetje”.

De aanleiding voor mijn marathonambitie was niet alleen een sportieve. Met een sponsormarathon wilde ik aandacht vragen voor het werk van het Jaffa Institute en voor het programma Stepping Stone in het bijzonder.

Ik ben bekend geraakt met het belangrijke werk van het Jaffa Institute via mijn schoonvader die zich een periode heeft ingezet voor het werk van het Jaffa Institute. Daarbij het voorrecht om tijdens een eerder bezoek aan Israël een inspirerende ontmoeting te mogen hebben met oprichter David Portowitz.

Tijdens het bezoek aan Israël heb ik verschillende onderdelen van het werk van het Jaffa Institute bezocht. Ik was bijzonder onder de indruk van de liefde voor die parels van kinderen die via gezinsopvang weer hoop op een toekomst krijgen.

De opbrengst van de sponsormarathon gaat naar het programma “Stepping Stone”. Het Stepping Stone programma is daar voor meiden in de leeftijd van 13 - 18 in risico categorieën. Het programma bestaat uit een naschoolse opvang en zorg waar deze tieners een goede maaltijd en aandacht krijgen, hulp bij huiswerk en nodige therapie.

Met een mooi bedrag van € 8.600 als resultaat ben ik alle mensen erg dankbaar die via persoonlijke sponsoring het werk van het Jaffa Institute hebben gesteund. De Tel Aviv marathon, met meer dan 40.000 deelnemers door een geweldig mooie stad, was een onvergetelijke beleving en gaf na 3 uur en 47 minuten meer dan genoeg voldoening.

Ik wil het Jaffa Institute en Jaffa Project Nederland van harte bij u aanbevelen in uw gebed en via uw financiële ondersteuning zodat het werk door kan gaan tot het Jaffa Institute haar deuren kan sluiten…"

Leendert - en natuurlijk ook je sponsors -, geweldig! Namens de kinderen van Jaffa: TODA RABA - HARTELIJK BEDANKT
Dit prachtige bedrag zal worden bestemd voor het "stepping-stone-program". Een jaar lang voedsel voor de 29 meisjes die hun kansen krijgen in dit programma. Voor meer info klik hier

Leen van der Plas marathon sponsorloop 2

Leen van der Plas finish