HELP DEELNEMERS AAN HET OUDERENPROJECT VAN HET JAFFA INSTITUUT, ONDER WIE VEEL OVERLEVENDEN VAN DE SHOAH, OM PESACH MET DE SEIDER – HERINNERING AAN DE UITTOCHT UIT EGYPTE- TE VIEREN.
Ontmoeting van Yehoshua en Leah:

Leah
Yehoshua

Yehoshua werd in 1935 in Bulgarije geboren. Hij en zijn naaste familie overleefden de Shoah, maar het merendeel van zijn familie werd bruut vermoord door de Nazi’s. Direct na de oorlog trok Yehoshua op naar Israël waar hij zijn vrouw Leah ontmoette. In zijn jonge jaren kon hij zijn gezin onderhouden, maar nu – zoals zoveel Shoah overlevenden – hebben zij geen middelen om voldoende voedsel en de nodige medicijnen te kopen. De voedselpakketten tezamen met de hulp van vrijwilligers en een sociaal werker van het Jaffa Instituut maken dat Leah en Yehoshua min of meer zonder zorgen kunnen leven.
De bejaarden leven uren, dagen, maanden en nu zelfs al bijna een jaar in isolatie. Een traumatische periode, in het bijzonder voor de overlevenden. Nu het Paasfeest nadert is het verantwoordelijkheid van het Jaffa Instituut om te zorgen, dat ook deze groep in de gemeenschap de feestdagen in vreugde kunnen vieren.
Helpt u het Jaffa Instituut met een gift, zodat ook Leah en Yehoshua en al die andere ouderen een mooi Paasfeest kunnen vieren? Donatie kan hier via onze website of op ons bankrekeningnummer onderaan deze pagina.
Uit de grond van honderden “bejaarde” harten hartelijk bedankt !